U sklopu raznovrsnih edukativnih programa među kojima su stručna vodstva, predavanja, okrugli stolovi, susreti s umjetnicima i dr. Galerija umjetnina organizira i likovne radionice koje se temelje na bogatom fundusa muzeja i na dinamičnom izložbenom programu.

NAJAVA RADIONICA:

21.11.2021. NEDJELJA - kreativna radionica 'Save the Date', 10.30 - 12 sati

28.11.2021. NEDJELJA - kreativna radionica 'Save the Date', 10.30 - 12 sati

Obići ćemo izložbu naziva 'Save the Date', na kojoj su predstavljeni radovi devetero umjetnika hrvatske moderne i suvremene umjetnosti. Poveznica im je ponavljanje umjetničkog postupka ili teme tijekom određenog vremenskog razdoblja, što svaki od izloženih autora obrađuje na osobit način. Ivan Ladislav Galeta, Antonio Grgić, Željko Jerman, Željko Kipke, Julije Knifer, Nina Kurtela/Hana Erdman, Jelena Lovrec, Ivica Malčić i Melita Sorola Staničić. Jedan od izloženih autora i autorica poslužit će nam kao inspiracija za naše radove u kreativnom dijelu radionice.

VIRTUALNE VJEŽBENICE

Draga/i djeco, roditelji, učitelji i učiteljice, pred vama je virtualna likovno-edukativna vježbenica sa zadacima iz zbirke Galerije umjetnina Split. Žao nam je što se zbog pandemije u muzeju družimo manje nego prije. Svjesni smo da ponekad ne možete doći k nama pa smo osmislili virtualne vježbenica koje se rješavaju kod kuće ili u školi. Vježbenice zadacima prate raznoliku zbirku Galerije umjetnina u Splitu koja obuhvaća radove nastale u velikom vremenskom razdoblju od 14. stoljeća do danas. Kroz zabavnu likovnu igru razvija se kreativnost, usvajaju osnovni pojmovi iz područja vizualne umjetnosti i korištenjem komunikacijskih puteva koje nudi muzejski sadržaj vježba opažanje te zaključivanje. A tko zna, možda u vježbenici zateknemo i prava mala remek djela.

Vježbenice se ispunjavaju na računalu a možete im pristupiti na poveznici:

https://galum-vjezbenice.com/